• Noorwegen_topbanner

ONTDEK DE NIEUWE PRO-SERIE GRAVELSTUREN EN -TASSEN

Fietscomponentenmerk PRO breidt zijn assortiment uit met specifieke gravelsturen en -fietstassen.

Sturen

Voortbouwend op de kennis van PRO over het maken van high-end weg- en off-road-sturen introduceert PRO het DISCOVER-assortiment met uitlopende sturen om rijders meer controle te geven over gevarieerde off-road-situaties.

Er zijn meerdere keuzemogelijkheden in de DISCOVER-serie. Het 12 graden DISCOVER MEDIUM FLAIR-stuur, met een ergonomisch bovendeel en meer comfort op de stuurbocht, is voor endurancerijders die op zoek zijn naar betere handposities. Het DISCOVER JUMBO FLARE-stuur van 30 graden geeft betere controle om uitdagend off-road terrein aan te kunnen.Beide sturen zijn gemaakt van een 6066 aluminium-legering en zijn perfect voor het verkennen van onverharde en afwisselende gebieden. De DISCOVER-sturen bevinden zich op een prijsniveau waar je op een rendabele manier kunt overschakelen naar een ander stuur voor het ombouwen van een racefiets naar een gravel-bike.

Jelle Damen productontwikkelaar van PRO: "De uitlopende vorm van het stuur geeft meer comfort in de stuurbocht, zodat er langer in de stuurbeugel kan worden gereden. Tegelijkertijd geeft het PRO DISCOVER JUMBO FLARE-stuur een optimale controle en stabiliteit aan de voorkant van de fiets, wat voordelen biedt als je onverhard fietst. "

Het 12-graden-stuur weegt 270 gram en is beschikbaar in 40, 42 en 44 cm breedtes (gemeten van midden tot midden voordat de uitlopende vorm begint), waarbij de stuurbocht aan beide zijden 2,35 cm extra naar buiten staat.

De PRO DISCOVER-sturen zijn compatibel met Shimano's EW-910 Di2-stuurjunction, zodat je semi-geïntegreerde Di2-stoomkabels door het stuur en in de schakelverstellers kunt laten lopen, zodat er geen Shimano-junction onder de stuurpen meer nodig is.

Tassen

Als aanvulling op het stuur in de DISCOVER-serie introduceert PRO ook vier outdoor fietstassen voor de lange dagen in het zadel.

De 8 liter waterdichte stuurtas (PRBA0052) heeft een hoofdcompartiment die aan beide zijden kan worden geopend en een afneembare hoes die ook als stuurhouder kan worden gebruikt. De tas heeft drie klittenbandsluitingen om de tas op het balhoofd en het stuur te monteren met twee 'stootblokken' om wrijven te voorkomen en de handen op het stuur vrij te houden. Met het handige koord kunnen grote items zoals slaapzakken of jacks eenvoudig worden opgeborgen.


De zadeltas (PRBA0053) heeft een inhoud van 15 liter en kan onder het zadel of aan de zadelpen worden bevestigd met een gespbevestigingen en een stootblok om zijdelings speling en slijtage op de zadelpen te voorkomen. Op de buitenzijde van de zadeltas zijn reflecterende elementen en koorden aangebracht. De plastic vormende plaat aan de binnenkant kan worden verwijderd om nog meer ruimte te bieden.


De 5,5 liter frametas (PRBA0051) heeft twee compartimenten en wordt tussen de zitbuis, de balhoofdbuis en de bovenbuis van de fiets geplaatst. Het rechtervak is voor de opslag van grotere items en heeft een uitneembare scheidingswand. Het smallere linkervak is voor voedsel en andere items die snel toegankelijk moeten zijn. De tas wordt bevestigd met twee klittenbandsluitingen aan de bovenkant (verstelbaar aan de voorkant) en een lus voor de zitbuis.De 0,75 liter-tas voor de bovenbuis (PRBA0050) kan met bouten aan het frame worden bevestigd. De bovenbuistas wordt ook geleverd met afneembare klittenbandriemen voor fietsen die geen bovenbuisnokjes heeft. De tas kan worden gebruikt om voedsel of kostbaarheden in op te bergen met een gemakkelijk toegankelijke lus met ritssluiting. De DISCOVER-bovenbuistas beschikt over een kabeltoegang voor het doorvoeren van oplaadkabels van elektronische apparaten, plus een extern koord voor het snel opbergen van kleding of voedsel.Alle tassen hebben een aantrekkelijke donkergrijs / groene kleur en zijn voorzien van zachte klittenbandlussen om krassen op frames te voorkomen.

De nieuwe PRO DISCOVER-fietstassen en -sturen zullen naar verwachting vanaf oktober 2018 in de winkels liggen.


Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide