• Noorwegen_topbanner

REVIEW Jaybird X3 Wireless Sport Headphones


Of je nu over een polderweggetje hardloopt of in de sportschool bezig bent, een beetje muziek erbij is altijd lekker. Maar dan moeten je oortjes natuurlijk wel blijven zitten. Voor een intensieve trailrun zijn in-ears dus absoluut onmisbaar en met de X3 Wireless Sport Headphones heeft het Amerikaanse sportmerk Jaybird hiervoor een ideale set, merkten we tijdens een pittig testritje.

Voordat ik aan de trailrun begin koppel ik de oortjes via bluetooth aan mijn telefoon. Het formaat van de X3 set is compact en zo ergonomisch van vorm dat ze totaal niet in de weg zitten. De fins die je aan de oortjes vast kunt maken, fungeren als extra klemmetjes en ik voel ze nauwelijks tijdens het rennen over de bospaden. Zelfs bij een val op een steil stuk blijven ze keurig op hun plaats zitten. En terwijl ik mezelf uit de kreukels haal, speelt de muziek in mijn oortjes vrolijk door...

Geluid even op pauze? Dat valt te regelen via een bedieningspaneeltje aan het snoertje tussen de oortjes. Daarin zit ook het batterijtje, en een micro- foontje voor dringende gesprekken tijdens het biken.
De batterij gaat acht uur mee en hoeveel procent daar nog van over is hoor ik steeds wanneer ik de X3 aanzet van een zeer Amerikaans klinkende damesstem. Ook leuk; je kunt meerdere apparaten tegelijk aan de headset koppelen, en je kunt twee in-ear sets aan één apparaat koppelen. Handig! Net als de gratis Jaybird MySound app (beschikbaar voor iOS en Android) die ik heb gedownload en waarmee ik de low, mid en high range tonen aan mijn eigen smaak heb aangepast.
Tijdens het afstemmen merk je meteen hoe ruim de geluidsmogelijkheden zijn en na het finetunen kun je de informatie opslaan waardoor je in je oortjes bij elk apparaat waar je ze aan koppelt het geluid via jouw persoonlijke instellingen blijft horen. Via de MySound app kun je niet alleen Adele, Rammstein of Beethoven perfect laten klinken, maar bijvoorbeeld ook feedback geven aan Jaybird over het gebruik van de X3. Of support krijgen in geval van panne. Behalve bij een valpartij natuurlijk.


De Jaybird X3 Wireless Sport Headphones zijn er in een witte (Sparta) en een zwarte (Blackout) uitvoering.
Ze kosten 129 euro en zijn te koop bij Bol.com.

Meer informatie: www.jaybirdsport.comVorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide