• Noorwegen_topbanner

Radon Solution Sport Supreme

Goed en gunstig?

Dat de manier waarop we winkelen snel verandert is duidelijk. Van de dagelijkse boodschappen tot luxe goederen, met een paar kliks op het scherm van je tablet haal je ze in huis. Oók fietsen. We bestelden de Radon Solution Sport Supreme via het internet om te kijken hoe en of dat werkt.


Net als z’n concurrenten is Radon al een aantal jaren bezig om het assortiment om te bouwen van generieke discount-mountainbikes en racers naar een breed programma met zelf ontwikkelde, hoogwaardige fietsen. En dat werpt, als je door de website van het merk heen aan het swipen bent en duidelijk zijn vruchten af. De nadruk ligt nog steeds op mountainbikes en racers en ook de trekkingbikes hebben een sportief DNA. De Solutionserie biedt twee opties; de Comfort met geveerde vork en de Sport met vaste vork. Niet alleen zit er daardoor verschil in het comfort, maar ook in de zitpositie. De vaste vork van onze Solution Sport is namelijk wat korter dan de verende vork op de Solution Comfort, waardoor de zitpositie sportiever is en de stuureigenschappen scherper zijn.
Wij hebben de Solution Sport in de Supreme-uitvoering staan, de meest luxe variant met onder andere een complete Shimano Deore XT groep. Aandrijflijn, remmen, naven, ze worden allemaal gesierd met de letters XT, een garantie voor kwaliteit, functionaliteit en degelijkheid. Ook onder de zwaarste belasting blijven deze van de mountainbike-versie afgeleide onderdelen soepel schakelen. De remmen bedienen extreem licht, maar zijn wel krachtig. Verder is de Radon eerder basic afgemonteerd.
Een mogelijkheid om een frameslot te monteren is er niet, wat nog erg Duits is. Je zult dus een kabel- of beugelslot mee moeten nemen om de fiets veilig weg te zetten. Met 40 mm zijn de banden niet echt smal, maar de Rose hiernaast is met z’n verende zadelpen merkbaar comfortabeler. Vanwege die ‘ranker’ afmontage, maar ook door de compacte verlichting, de strakke ophanging van de drager en de kabels die door het frame geleid worden, werkt de Solution optisch als een traditionele aan lichtgewicht sportfiets.
Niet altijd even praktisch en comfortabel, wel fraai en vooral ook erg snel. Tenzij je de verstelbare stuurpen helemaal omhoog richt, is de zithouding racy. En zelfs met die stuurpen in standje comfort, moet je je aandacht er goed bijhouden. De Radon stuurt eerder nerveus dan gemoedelijk; kijk je even opzij dan maak je zo een slinger. Maar wie er zijn hoofd bij houdt, flitst pijlsnel door het verkeer.
Ook het lage gewicht van de fiets nodigt uit tot ook steeds harder trappen. Dat maakt deze online Duitser met name een aanrader voor sportieve fietsers die doordeweeks snel naar en van het een werk willen fietsen en in het weekend dezelfde fiets willen gebruiken voor een lange trainingsrit.Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide