• Noorwegen_topbanner

De interesse in een e-loopfiets wordt steeds groter

Een e-loopfiets is een elektrisch aangedreven kruising tussen een loopband, een step en een fiets. De e-loopfiets ziet eruit als een soort brede step, alleen in plaats van telkens met je voet op de grond te moeten afzetten, kan je nu gewoon lopen op het brede plateau van de fiets. Wanneer u wilt afremmen met de fiets kunt u dit simpel weg doen door langzamer te gaan lopen en bij stapvoetse snelheid af te stappen of door de handremmen aan het stuur in te knijpen, zoals bij een normale fiets.
Door het elektrische aandrijfsysteem bereik je al lopend de snelheid van een normale fiets. Zo "loop" je in een uur wel 15 tot 25km.
De loopfiets heeft 4x zoveel snelheid, met minder inspanning en veel meer plezier! Je hoeft voor de loopfiets ook niet sportief te zijn doordat de elektrische motor je helpt vooruit te komen.

Als u zelf een e-loopfiets wilt kopen is dit zeker mogelijk, de fietsen worden vooral verkocht bij speciaalzaken of filialen waar alleen maar elektrische fietsen worden verkocht. De e-loopfiets kost u wel al gauw 2500 euro, dit komt door dat het lopende bandsysteem van de fiets erg duur is, zeker doordat de loopband ook nog eens vijf verschillende versnellingen heeft. Veel mensen huren de fiets door de hoge prijs liever. Er zijn veel zaken bij de Veluwe en omstreken die deze speciale fietsen verhuren en ook in Brabant zijn de fietsen te vinden. De rest van Nederland begint ook langzamerhand de fietsen te verhuren of verkopen, er zijn alleen over het algemeen nog niet veel zaken in Nederland die deze fietsen verkopen of verhuren, maar dat worden er naar verwachting zeker meer, omdat er veel vraag naar is de laatste tijd.

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide