• Noorwegen_topbanner

Lifestraw, de ideale waterfilter!


De Lifestraw is een waterfilter voor tijdens buitenactiviteiten, reizen en voor noodgevallen.
Een grote waterfles meenemen tijdens het wandelen of fietsen is vaak net ideaal, hier is nu een oplossing voor!
De Lifestraw is oorspronkelijk bedacht om mensen in Afrika goedkoop en gemakkelijk schoon drinkwater te laten drinken. Maar toen bleek dat ook mensen uit Europa geïnteresseerd waren, is er van de Lifestraw een dubbel concept gemaakt. Als je nu een Lifestraw koopt wordt er ook één gegeven aan een kind in Afrika.
De Lifestraw weegt maar 56 gram en heeft geen baterijen of chemicaliën nodig om te werken. Ook hebben de makers van het product de materialen jodium en carbon vermeden, dit om de Lifestraw milieuvriendelijker te maken.

Om door de Lifestraw te kunnen drinken open je simpel weg de dopjes die zich aan de boven- en onderkant van het rietje bevinden. Bij het eerste gebruik moet je wat meer druk uitoefenen met je mond omdat de binnenkant nog helemaal droog is, hierdoor is het bij de eerste keer wat moeilijker om water door de Lifestraw te krijgen. Na het gebruik is het de bedoeling dat u in plaats van zuigt om het water binnen te krijgen, blaast om het achtergebleven water uit de Lifestraw te krijgen. Zo blijft de Lifestraw langer bruikbaar, omdat je het rietje zo droog blaast en tegelijkertijd ook schoonmaakt.
De Lifestraw heeft in Time Magazine de "best invention of the year" prijs gewonnen, omdat de Lifestraw vies water zo goed filtert dat binnen seconden alle bacteriën, parasieten en troebelheden uit het water zijn verwijderd. De Lifestraw kan gemiddeld 1000 liter aan voordat hij vervangen moet worden, als het drinken zwaar wordt betekent dat, dat de filter het niet meer aankan en de Lifestraw vervangen moet worden. Helaas betekent vervangen ook echt een hele nieuwe Lifestraw kopen, er zijn tot nu toe nog geen losse filters verkrijgbaar om te kunnen verwisselen.
Gelukkig zijn de Lifestraws voor maar weinig geld verkrijgbaar bij de bekende Nederlandse outdoor winkels.

Bekijk onderstaande video om de Lifestraw in zijn werk te zien!
Youtube


Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide