• Noorwegen_topbanner

Veranderingen kampeertrends 2018

Kamperen bestaat al heel lang. Het lijkt al jarenlang hetzelfde te gaan, maar toch zijn er constant veranderingen gaande. Zo gaan er bijvoorbeeld in 2018 ook weer nieuwe trends ontstaan. Er komen pop-up campings, bushcrafting en andere kampeertrends.


Vercamperisering van de camping 
De camper is de laatste jaren erg populair geworden. Steeds meer mensen schaffen er een aan om lekker rond te reizen. Het probleem is dat campinggasten klagen over de grote voertuigen die het kampeerbeeld verpesten. Hierdoor gaat er een verandering plaatsvinden in de indeling van de campings. Normaal gesproken waren hier alleen caravanplekken te vinden, maar nu zullen er ook camperplaatsen gaan ontstaan. Campers stonden eerder het liefste op een (gratis) camperplaats, maar deze zijn nogal schaars. Campings willen nu vrede bewaren en gaan speciale campervelden aanleggen of alleen campers toestaan tot een bepaalde lengte om de andere campinggasten ook tevreden te houden.

Opkomst van de boomhut
Glamping is een term van de afgelopen jaren. Je kunt steeds vaker safaritenten, blokhutten of andere luxe accommodaties boeken op campings. Een nieuwe glamping trend is de boomhut. Zo heb je bijvoorbeeld platformen waar je als kampeerder je eigen tent op kunt zetten, maar je hebt ook luxe bouwsels waar je kunt overnachten.

Opkomst van bushcraften
Bushcraften. Wat is dat? Bushcrafts zijn de vaardigheden die men nodig heeft om in de natuur te overblijven. Dit houdt dus in dat je alleen gebruik mag maken van wat de natuur jou te bieden heeft. Zo kan je bijvoorbeeld overnachten in een zelf gebouwde hut en een kampvuur maken waar je op kunt koken.

Campingweddings en feesten
Bruiloften willen mensen ook steeds vaker in festivalsfeer vieren. Dit gebeurt voornamelijk op kleine campings. Ook familiefeesten en jubileumfeesten worden vaker op campings gegeven.

De 50+ camping: verboden voor gezinnen
Een trend van de vorige jaren is dat bepaalde campings een stempel op de camping gingen drukken. Zo zijn er boerencampings, natuurcampings en kindercampings ontstaan. Nu ontstaat er een nieuwe doelgroepencamping, de 50+ camping. Op deze campings zijn gezinnen niet toegestaan. Op een eenoudercamping mag je alleen als alleenstaande ouder met je kinderen komen.

Pop up campings worden de trend in kamperen
Pop up campings zijn tijdelijk campings, vaak klein, op mooie plekken waar je maar een paar maanden of één seizoen terecht kunt voordat de camping weer verhuist.

Bron: Tjerk Romkema, kampeermeneer.nl


Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide